2016. már 29.

Nyerj Eb-t, és nézz a szemedbe!

írta: SikeresEgyensuly
Nyerj Eb-t, és nézz a szemedbe!

Volt már szó a célkitűzésről, a rezgésekről, és ezek kapcsolódó témáiról, viszont most egy kifejezetten fontos dologról szeretnék írni, ez pedig a jókedv, a kellemes érzés, a boldogság. Valamilyen szinten a mai világban a boldogság már egy elcsépelt fogalom kezd lenni, viszont szerintem ez mindennek az alapja. Neked minden nap minden egyes percében csak az a feladatod, hogy boldog legyél. Óóó tudom, te dolgozol, és annyi dolgod, és problémád van, hogy nem ez az első számú feladatod. Pedig de. Neked a nap 24 órájában az a feladatod, hogy boldog legyél. Boldog, amikor felkelsz, boldog, amikor reggelizel, boldog, amikor dolgozni mész, csak boldognak lenni egész nap. Ja, hogy mosolyogsz, amikor a dolgozni mész részt olvasod? Van egy vicces megfogalmazás, miszerint ha utálod a hétfőt, akkor nem a nappal, hanem a munkahelyeddel van probléma. Mennyire igaz!!! Ha a te életedben nem vagy boldog, amikor dolgozni kell menni, akkor gondolkozz el ezen:

- kaptál egy életet. Egyet, nem többet. Nem lesz több esély a mai napra, nem lesz "majd legközelebb". Lehet, hogy van valami jó kis fájdalomcsillapítód arra, hogy miért nem lehet most váltani, vagy új életmódot kezdeni. Tudod, a sok csakból, egyszer bárcsak lesz. Amikor 90 évesen ott fekszel majd az ágyon, azt fogod mondani: ezazz bébi, jól tetted, hogy feladtad a mindennapi boldogságod, a kifogásaid miatt? Ezazz bébi, bármikor nézhettél volna másik munkahelyet, de nem tetted? Ezazz bébi, jelentkezhettél volna a Siker és Egyensúly workshop-ra (vagy a gyereked a táborba), de nem tetted?
De tételezzük fel, hogy jó a munkahelyed, jelentkeztél is a workshop-ra (és a gyerkőc is a táborba :) ), neked csak meg kéne tanulnod minden nap boldognak lenni. A legfontosabb, amit tudnod kell, hogy a boldogságot mindig Önmagadon belül kell keresned. Nagyon szép autók, órák, és egyéb materiális dolgok vannak, de ezek nem adnak valódi, belülről jövő, hosszútávú boldogságot. De kezdjük az elején, a nap kezdeténél. Véleményem szerint fontos, hogy kipihent legyél. Tudom, ez még reggel előtt történik, de hosszan tartó fáradtsággal a tested előbb-utóbb nem lesz boldog, és akkor te sem leszel az. Nekem nagyon jól bevált (bár kicsit sem meglepő, de egy könyvből sajátítottam el), hogy amikor felkelek, elmegyek fogat mosni, bekapcsolom a kedvenc, legvidámabb zeném, és elkezdek rá ugrálni, táncolni, fütyörészni, bohóckodni. Érdekes, de az ugrálás beindítja a boldogságért felelős sejteket. Végül is, láttál már NBA játékost, aki úgy játssza végig a meccset, hogy pityereg? :D Rohangálj a lakásban, játszd el, hogy megnyerted az Eb-t, énekelj. Bármit, ami jó kedvre derít. Ez már egy olyan kezdőlökést ad, amivel a következő feladat már gyerekjáték lesz! Menj be a fürdőszobába, kezdj el farkasszemet nézni a tükörképeddel, majd kezdd el mondani, őszinte, mély érzelmekkel: szeretem magam, tudom, hogy ma valami csodálatos dolog fog velem történni, mert az élet a barátom, és értem csinál mindent! Szeretlek .............. (a pontok helyére a saját neved). Ezt mondd el összesen 9-szer. Ha végeztél a feladattal, menj ki az erkélyre, vagy nyisd ki az ablakod, és vegyél pár mély levegőt. Amikor beszívod, érezd, hogy átjár az éltető, friss levegő, érezd, hogy magadba szívod az energiát, ami feltölt. Amikor kifújod, érezd, hogy minden, ami nyomja a lelked, vagy teher, elillan belőled. Én személy szerint nagyon fontosnak tartom a reggeli/délelőtti sportot, de van, akinek ez a délutánjába, vagy az estéjébe fér csak bele. Ha megvagy ezzel a kb. 13-15 perc alatt elvégezhető rituáléval, írd össze az az napi feladataidat, majd kezdődhet a nap. Ne feledd, azt, hogy milyen kedved van, az csak te döntöd el. Te irányíthatod az érzelmeidet, tehát ha egy rossz dolog történik veled, akkor is te döntöd el, mennyire állsz hozzá negatívan. Remélem tudtam valamit hozzátenni az életedhez, azt garantálhatom, ha használod a reggeli rituálét, jó hangulatban fog indulni a reggeled! További szép estét Nektek, nemsokára újra jelentkezünk!

Szólj hozzá