2016. már 14.

Csak akkor olvasd el, ha boldog akarsz lenni

írta: SikeresEgyensuly
Csak akkor olvasd el, ha boldog akarsz lenni

Ember tervez, Isten végez, szól a mondás. Ezzel szemben úgy gondolom, ma Magyarországon kevés az az ember, aki valójában tervez. Persze eltervezik a következő napjaikat, heteiket, ritkábban hónapjaikat, viszont aki az előtte álló évet eltervezi, csupán a lakosság 2%-a, és egy évnél nagyobb időtartamokról még nem is beszéltünk. Ez elég elszomorító, figyelembe véve azt, hogy egy komolyan átgondolt tervezés, egyenes arányosságban van a felelősségvállalással. Ennek okán tartom kiemelkedően fontosnak az életpályatervezés tudatosítását már fiatalkortól. Aki a mai napon elolvas egy New York Times napilapot, az több információhoz jut, mint egy 18. században élő ember, egész életében. Pontosan emiatt, a fiatalokon nagy a teher, ráadásul az iskolában rengeteg olyan információt kapnak, amire az életükben soha nem lesz szükség, és sok olyan információt nem kapnak, amire hihetetlen nagy szükségük lenne. Sajnos az iskolában, nagy százalékban ugyanazt tanítják, mint 50 éve. Ha valaki azt mondaná, hogy azért mert azóta nem lett még akkora változás, vagy elég az a tudás, akkor érdemes belegondolni abba, hogy hogyan járna az az ember, aki a 60’-as évekből idecsöppenve, megpróbálna az ő gondolkozásmódjával, életben maradni közöttünk.  Természetesen fontosnak tartom a gyermekek fejlesztését, csak úgy gondolom, bele kell vinni olyan tanításokat, amelyek felkészítik őket a valós életben történő helyzetekre, esetenként kulcsot is adva a kezükbe. Persze akkor sajnos ki kéne venni az olyan fantasztikus tudást adó, gyakran emlegetett Pitagorasz-tételt, és valószínűleg többet lehetne tanulni az olyan emberek tanításairól, mint Nikola Tesla, aki azt mondta, hogy amikor a tudomány nem fizikai jelenségeket fog vizsgálni, hanem elfogadja, hogy rezgésekben és frekvenciákban kell gondolkozni, az emberiség többet fog fejlődni 10 év alatt, mint eddigi fennállása óta összesen. Természetesen itt visszacsatolhatnék az előző íráshoz, de most egy olyan téma bevezetését szeretném megadni, ami a fiataloknak hatalmas kiugrási lehetőség. Azt már sokan látjuk, hogy hol tart a mai oktatás, és iskolarendszer, de most hoztunk mellé egy olyan eszközt, amivel valódi értéket teremthetünk a fiatalok életében, és ez a SikerTábor.

Ebbe a táborba csak akkor küldd a gyermeked, ha nem csak a pillanatnyi jó érzése a fontos számodra, hanem a jövője is!

Táborok sokaságára lehet találni az interneten, kora februártól, egészen augusztusig. A legtöbb tábor nagyon jó kikapcsolódási pont a gyermekeknek, ami a jelenüket izgalmassá, érdekessé, és boldoggá teszi. Aztán eljön az iskola ideje, és a gyermekek egy hatalmas csokor élménnyel indulnak, ahol egymásnak mesélnek a nyári kalandokról. Ez csodálatos dolog, és mi úgy gondoljuk, hogy ez kell is a megfelelő gyerekkor megéléséhez, viszont kell nekik olyan dolgot is adni, amit akár a majdani 30-as, vagy 40-es éveikben is fel tudnak használni, és jó érzéssel tudnak visszaemlékezni. Amiben tehát a SikerTábor különbözik, hogy a gyermekeknek nem csak azonnali élményt adunk, hanem egy olyan tudást is, amit a későbbiekben bármikor fel tudnak használni arra, hogy sikerre vigyék magukat, az élet bármely területén. Az emberek kezdenek felébredni, rengetegen járnak már olyan szemináriumokra, és előadásokra, amivel használható tudást kapnak, és ezért kifejezetten fontosnak tartjuk, hogy a gyermekekről, fiatalokról is gondoskodjanak a szülők, hiszen ők a jövő generációja. Tőlük fog majd függeni a mi életünk, ők építik a mi világunkat is, és ezt csak úgy tudják megfelelően, ha a nagybetűs életben, 21. századi gondolkozásmódot kapnak. Mi a Siker és Egyensúlynál komolyan gondoljuk azt, hogy akkor vagy valóban felelősségteljes szülő, ha a gyermekedet megtaníttatod, hogy hogyan tűzzön ki célokat, hogyan tervezzen, hogyan tudjon bárkivel szót érteni, hogyan éljen nyugodt, és kiegyensúlyozott életet. Ha nem te tanítod meg a gyermekedet erre, akkor az élet fogja, viszont azt nagyon sok könny, nehézség, és kudarc árán. Ne feledd, a TE gyermeked, a TE felelősséged. Ha a gyermeked sikeres lesz az életben, az a te sikered is, viszont ha sikertelen, akkor az csak a te kudarcod, hiszen lusta ember nincsen, csak motiválatlan. Az, hogy a motivációját megtalálja a gyerek, ahhoz a szülei támogatása kell, és ha megvan, az mindenki számára boldogságot ad.

Nálunk ezt a motivációt könnyen megtalálhatják a gyerekek, mert szórakoztató, és gyakorlatias feladatokkal fűszerezzük a tábor mindennapjait, hogy az valódi segítséget adjon nekik. Keresetek minket bátran az info.sikeresegyensuly@gmail.com e-mail címen, és nézzétek a taborfigyelo.hu weblapot, mert a héten már az összes táborunk megtalálható lesz rajta. Keressétek a Siker és Egyensúly logóját, és jelentkezzetek a táborfigyelőn.

Szép estét Nektek!

Szólj hozzá