2016. feb 15.

Elindultunk

írta: SikeresEgyensuly
Elindultunk

Az élet egy hatalmas körforgás. Ebben a körforgásban rengeteg dolog változik, kivéve egyet. Úgy gondolom, csak az az ember lehet valóban sikeres, akinek az életében megvan az egyensúly. Persze az egyensúly rengeteg dologból tevődik össze, hiszen annyi minden fontos az életünkben. A munka, a család, a barátok, az ismerősök, a kikapcsolódás, a gyerekek, és vég nélkül sorolhatnám. Ami viszont a legérdekesebb az egyensúlyban, hogy csak akkor jöhet létre, ha megvan az az egy dolog az életünkben ami állandó. Gyakorlatilag nekünk csak úgy kell élnünk az életünk, hogy erre a dologra koncentrálunk, erre irányítjuk a figyelmünket. Pont úgy, mintha annak a bizonyos mérlegnek a nyelvét el akarnánk dönteni egy irányba. Persze nem tudjuk, hiszen az élet körforgás, és amint mi az egyik irányba kibillentenénk, azt a másik irányból lágyan, de mégis határozottan visszabillenti. Lehet, hogy sokatok hallotta már Dr. Wayne W. Dyer nevét. Most idéznék tőle:

"Szinte felkészületlenül, belépünk az élet délutánjába. Ami ennél is rosszabb, hogy ezt a lépést, azzal a téves előfeltételezéssel tesszük, hogy Igazságaink és Elveink, kiszolgálnak bennünket, ahogy azt elgondoltuk. De az élet délutánja nem élhető a délelőtti program szerint. Mert ami elég volt délelőtt, kevés lesz délután. És ami igaz volt délelőtt, délutánra már hazugság lesz belőle."

Az utóbbi időben egy hatalmas változás történt az életemben. Azt hiszem életem egyik legnagyobb mélypontján mentem keresztül. Persze már előtte is sokat olvastam, képeztem magam, és nyitott voltam minden információra ami fejleszt, tehát tudtam, hogy a legmélyebb pontokból lehet a legnagyobb nyereséggel kijönni. Pontosan tudom, hogy ha találkozok valamivel egy könyvben, vagy cikkben, az belőlem indul ki. Ami belül, az kívül. És ahogy sokat olvastam a mélypontokról és a bennük rejlő lehetőségekből, természetesen megjelent az életemben, de azt biztosan állítom, hogy soha nem hittem volna, hogy ilyen kemény. Testileg, lelkileg. Amikor az életed fordulóponthoz ér, amikor a délelőtt átfordul délutánba. Természetesen amikor benne vagy, nem látsz kiutat, teljesen kétségbe vagy esve, csak kapkodod a fejedet mert úgy érzed ezernyi gondolat, gond, megoldandó feladat nyüzsög benne. Aztán úgy érzed, tehetetlen vagy. Nem érted az embereket, de ami a legnagyobb probléma, hogy saját magadat sem érted. Egy ideig próbálkozol, mennél egyre feljebb és feljebb, de minden próbálkozás csak gyenge pillangócsapás. Aztán csak hagyod. Hagyod, hogy az élet vigyen magával, és már nem úszol szembe az árral. Szépen elkezdesz belőle kijönni, mert az élet sodrása érted van. Ahogy hagyod magad sodródni, rájössz, hogy minden okkal történt, pont úgy, ahogy történnie kellett, hiszen semmi sincsen véletlen. És ahogy átlépsz a délutánba, kivilágosodik előtted a legfontosabb dolog, amit át kellett hoznod. Ezentúl már látod mit kell tenned és mire kell koncentrálnod, hiszen ez az élet mozgatórugója: a szeretet. Hogy szeretettel adj mindent az életedben. Hogy őszintén, belülről jövően tudd azt mondani: ezt azért teszem, hogy segítsem az embereket, a körülöttem lévőket, hogy jobb, kényelmesebb, és minőségibb legyen az életük és elérjék céljaikat. A Siker és Egyensúly is ezt adja, és ez az indulásunk miértje. Hisszük azt, hogy tudunk segíteni az embereknek, hogy tudunk annyi szeretetet,és kézzel fogható segítséget adni nekik, amivel elérhetik a sikert és az egyensúlyt az életükben.

Szólj hozzá

élet segítség siker szeretet mérleg életcél egyensúly kapás cél elindultunk délután délelőtt fordulópont adás Dr. Wayne W. Dyer